turvahuonefi
varautuminen noppa peli turvahuone turvaskenaario

Turvaskenaario -peli julkaistu

Varautumisen ja kotivaran tärkeys on noussut Suomessa uuteen arvoon viime vuosien aikana. Aihe onkin hyvin tärkeä: Sopivasti varautumalla niin arjen pienet kuin suuretkaan haasteet eivät pääse vaikuttamaan dramaattisesti päivittäiseen toimintaamme.

Erityisesti kotitalouksien varautumiseen liittyviä pelejä tai mielikuvaharjoitteita ei ole saatavilla kovin montaa. Turvahuone on julkaissut tähän tarpeeseen Turvaskenaario -pelin jonka voit ladata sivustolta ilmaiseksi.

Pelin idea on yksinkertainen ja tarvitset pelaamiseen vain yhden nopan. Noppaa heittämällä määrität skenaarion, sen ajankohdan, skenaarion keston, perhekoon ja asuinpaikan. Kun olet määrittänyt skenaarion muuttujat voit pohtia kuinka skenaario on selvitettävissä ja kuinka siihen voi varautua. Esimerkiksi sähkökatko talvella vaatii erilaista varautumista kuin sähkökatko keskellä kesää.

Pelin tarkoituksena on auttaa sinua suunnittelemaan varautumista erilaisten skenaarioiden avulla. Erilaisia skenaarioyhdistelmiä on useita mm. skenaarion, tapahtuma-ajan ja skenaarion keston kautta. Pelin pyrkimyksenä onkin tuoda sinulle uusia ajattelukulmia jotka rohkaisevat miettimään varautumista eri näkökannoista. Toivottavasti peli tuo sinulle uusia ajatuksia tai inspiraatiota henkilökohtaiseen varautumiseen. Mukavia pelihetkiä!

Voit ladata pelin klikkaamalla alla olevaa pelin kuvaa:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp